Σάββατο 9 Μαΐου 2015

















                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα Σαλαμίνας) συμμετείχε στη εκδήλωση << ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΦΩΣ >> που διοργάνωσε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Περιστερίου στις 29-4-2015
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο Διεθνές  Έτος Φωτός που εορτάζουμε φέτος και Ομιλητής ήταν ο Κος Ξενοφών Μουσάς Καθηγητής Διαστημικής Φυσικής & Διευθυντής του Εργαστηρίου Αστροφυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το θέμα της ομιλίας ήταν << Αστροφυσική για όλους : Πως ξέρουμε όσα ξέρουμε για το Σύμπαν >>. Ο εκλαϊκευτικός και συνάμα γοητευτικός λόγος του Κου Μουσά ενθουσίασε το κοινό.
Ακολούθησε παρατήρηση του Έναστρου Ουρανού με τα Τηλεσκόπια του  <<Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας >> που συμμετείχε και αυτός στην εκδήλωση και τα Τηλεσκόπια του Παραρτήματος μας.
Συγκίνηση μας προκάλεσε ο ενθουσιασμός και η δίψα των << Μαθητών>> για μάθηση που σημαίνει ότι η Γνώση δεν γνωρίζει ηλικίες  ούτε  κοινωνικούς διαχωρισμούς.
Θέλουμε να Ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον Κο Μουσά  για την πρόσκληση συμμετοχής και την στήριξη που παρέχει στο Παράρτημα μας.
Ευχαριστούμε  την Διευθύντρια του Σ.Δ.Ε Περιστερίου Κα Π. Λουκοπούλου ως επίσης την Κα Δ. Λελίγκου Καθηγήτρια Φυσικών Επιστημών για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία.
Ευχαριστούμε τα Μέλη του <<Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας>> για την εγκάρδια συνεργασία και την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.

                                                        Με Τιμή 



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ . ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                         Σ . ΡΑΠΤΗΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου