Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

















                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εταιρεία Αστρονομίας  & Διαστήματος  ( Παράρτημα Σαλαμίνας ) συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Σαλαμίνας για τα Χριστούγεννα ως επίσης και της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελακίων , παρουσιάζοντας το Θέμα << Το Άστρο των Χριστουγέννων & Η Αστρονομική του Ερμηνεία >>.
Η πρώτη παρουσίαση έγινε στις 20-12-2014 στην αίθουσα << Δ. Μπόγρη >> από την Κα Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού Δρ. Αστροφυσικής και Επιστημονικό συνεργάτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και η δεύτερη στις 28-12-14 από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος στην αίθουσα συνεδριάσεων του της Δ .Κοινότητας.
Και στις δυο εκδηλώσεις υπήρξε έκθεση Αστροφωτογραφίας των μελών τραβηγμένες από την Σαλαμίνα.
Σκοπός αυτών των παρουσιάσεων ήταν αφενός η συμμετοχή των φορέων στις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον Πολιτισμό και την Ψυχαγωγία και αφετέρου να δοθεί η ερμηνεία ενός φυσικού φαινόμενου σε συνδυασμό με ένα  σημαντικό Θρησκευτικό γεγονός.
Η σύνδεση Αστρονομικών Φαινομένων με τα επίγεια αποτελούσε πάντα τον άρρηκτο δεσμό μεταξύ ανθρωπίνου και θείου , γεγονός που καθιστά την Αστρονομία  ως την πολιτισμικότερη Επιστήμη.
Ευχαριστούμε τον Δήμο Σαλαμίνας  και την Δ. Κοινότητα Αμπελακίων για την πρόσκληση συμμετοχής , την Κα Μεταλληνού για την γλαφυρή της ομιλία  ως επίσης και το << Πλανητάριο Θεσσαλονίκης >> για τα υπέροχα Posters.
Ευχαριστούμε τα μέλη μας που συνέδραμαν στην πραγματοποίηση αυτών εκδηλώσεων και όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.
Να έχετε μια Καλή- Φωτεινή και Ευτυχισμένη Χρονιά.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ .ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                              Σ . ΡΑΠΤΗΣ  



ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

       
                                  
  
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου